Gyerekbarát? Betondzsungel!
Gyerekbarát? Betondzsungel!

A nyíregyházi Jósaváros lakónegyedben található Robinson-domb nagyjából 40-41 éve épült. Az akkor átadott Jósaváros panelrengetegét enyhítette ez a kis zöld.

...

30 év
30 év

ovpg.jpg

B.Attila írása

Mindig érdekes, hogy nyár közepén, egy fesztivál keretében egy vezető politikus, jelen esetben például Magyarország miniszterelnöke mit mond, miket árul el ingujjban, a diplomáciai protokolloktól mentesen politikai, közéleti hitvallásáról.

...

Itt senki ne legyen Robinson!
Itt senki ne legyen Robinson!

A Robinson-dombon találkozunk Babosi Györggyel, a Momentum Nyíregyházi Szervezetének elnökével. A helyszín érdekes, a Nap tűz, de a beszélgetéshez szerencsére akad árnyék.

rd1.jpg

Miért éppen ezt a helyszínt javasolta?

Babosi György: Itt élek és amíg aktívan sportoltam, ezeken a kis dombokon készültem a hegyi terepfutásokra. Más domb nem volt a közelben. Nem mondom, hogy a Mátrához hasonló viszonyok vannak itt, de a semminél több volt. Háromszoros ...

Klausmann nyíregyházi esete
Klausmann nyíregyházi esete

Napokban olvastam, hogy Klausmann Viktor indul a Fidesz színeiben Gyöngyösön polgármesterként. Felrémlett, hogy Nyíregyházán gyakori vendég volt egy időben és akkor mintha nem a narancssárga lett volna a szerencseszíne.

...

Egy évnyi munka Nyíregyházán
Egy évnyi munka Nyíregyházán

A 2018-as országgyűlési választások óta eltelt 14 hónap. Tavaly április 8-án a Momentum Nyíregyházán 2,36% -os listás eredménnyel zárt. Elégedettek voltunk, hiszen mindannyiunknak az első kampánya volt az életében. Munka mellett, teljesen kezdőként sikerült elérnünk a Momentum nyíregyházi első eredményét.

...

A 48-as hősökhöz
A 48-as hősökhöz
Szerző: Magyar Péter

171 év.

Mintha egy örökkévalóság lenne. Ha a mai kor fiaként számot akarnánk adni nektek arról, hogy hol is tart ma az az ország, amelyért ti a véreteket hullattátok – bizony szemlesütve és szégyenkezve állnánk előttetek.

...

Erre sincs EU-s pénz
Erre sincs EU-s pénz

Az elmúlt héten rendszeresen megfordultam a 3-4 éve felújított Váci Mihály Művelődési Központ környékén. Azon a részén, ahol naponta emberek ezrei szállnak le- és fel a buszokra, jönnek-mennek.

...

Ezért ki a felelős?
Ezért ki a felelős?

Közelednek az újabb választások, virítani kell Magyarország és benne Nyíregyháza fejlődését. Mindez legjobban akkor érhető tetten, ha minden áldott nap szembe jön velünk a fejlődés.

...

Drága buszbérlet
Drága buszbérlet

A lánykori nevén tömegközlekedésnek hívott közösségi közlekedés finanszírozása nem csak a városunkban, de országszerte is el van baltázva.

...

OkosZebra - van jobb is
OkosZebra - van jobb is

Hónapokkal ezelőtt írtam egy bejegyzést arról, a nyíregyházi gyalogátkelőhelyek láthatósága nagyon-nagyon rossz. Sajnos a cikk írása után három napon belül két baleset is alátámasztotta a véleményemet.

...

Egy hét remény - 1956
Egy hét remény - 1956

Szilágyi Lászlót, Tomasovszky Andrást halálraítélték, 205 fő börtönbüntetést kapott, 107-et közbiztonsági őrizetbe, 72 főt rendőri felügyeletre, 344 főt bűnügyi nyilvántartásba vettek.

...

A Szeréna-lak névadója
A Szeréna-lak névadója

1911 júliusában nyílt meg Sóstógyógyfürdőn a Szeréna-lakként ismert, szegény sorsú gyermekek üdültetését szolgáló épület. Kiről lett elnevezve?

...

Megoldották?
Megoldották?

A nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban és környékén évtizedek óta probléma az autóval való parkolás. Nagyjából 17-18 éve a kórházba és a szakrendelésre járó betegek és hozzátartozók felfedezték a 2-300 méterre lévő NyírPlaza parkolóját.

...

Momentum Nyíregyháza

Nyíregyházát érintő lapszemle, kiemelt hírek. Közgyűlési beszámolók, Kisbíró online változata

Kategóriák