A vesztegzár jó megoldás!
A vesztegzár jó megoldás!

Hetek óta érdeklődéssel figyelem a COVID-19 terjedését a világban. Pár napja még az volt az ember érzése, messze van Kína, itt nem lehet baj. De amikor egy teljes várost raktak vesztegzár alá a kínaiak, az a helyzet komolyságát jelezte. Eljött a nap, amikor Magyarországon is tanácsosabb otthon maradnia annak, aki teheti. Az iskolák bezárását a lehető legjobb döntésnek tartom. Miért?

...

A NAT történész szemével - I.
A NAT történész szemével - I.

NAT-boncolás I.

A Történelem tantárggyal kapcsolatosan három nagyobb fejezetet különít el a január végén kiadott „friss” NAT szövege: A) alapelvek, célok; B) fő témakörök (külön 5-8. és 9-12. évfolyamra bontva); C) tanulási eredmények.

...

Kalandorok, ne kíméljetek!
Kalandorok, ne kíméljetek!

Az őszi önkormányzati kampányban a helyi Momentum átlátható gazdálkodású városházát, tiszta közéletet ígért. Amit ellenzéki oldalról ezen célokért meg tudunk tenni, azt meg is tesszük.

...

Gyerekbarát? Betondzsungel!
Gyerekbarát? Betondzsungel!

A nyíregyházi Jósaváros lakónegyedben található Robinson-domb nagyjából 40-41 éve épült. Az akkor átadott Jósaváros panelrengetegét enyhítette ez a kis zöld.

...

30 év
30 év

ovpg.jpg

B.Attila írása

Mindig érdekes, hogy nyár közepén, egy fesztivál keretében egy vezető politikus, jelen esetben például Magyarország miniszterelnöke mit mond, miket árul el ingujjban, a diplomáciai protokolloktól mentesen politikai, közéleti hitvallásáról.

...

Momentum Nyíregyháza

Nyíregyházát érintő lapszemle, kiemelt hírek. Közgyűlési beszámolók, Kisbíró online változata

Kategóriák