A 48-as hősökhöz
A 48-as hősökhöz
Szerző: Magyar Péter

171 év.

Mintha egy örökkévalóság lenne. Ha a mai kor fiaként számot akarnánk adni nektek arról, hogy hol is tart ma az az ország, amelyért ti a véreteket hullattátok – bizony szemlesütve és szégyenkezve állnánk előttetek.

...

Erre sincs EU-s pénz
Erre sincs EU-s pénz

Az elmúlt héten rendszeresen megfordultam a 3-4 éve felújított Váci Mihály Művelődési Központ környékén. Azon a részén, ahol naponta emberek ezrei szállnak le- és fel a buszokra, jönnek-mennek.

...

Ezért ki a felelős?
Ezért ki a felelős?

Közelednek az újabb választások, virítani kell Magyarország és benne Nyíregyháza fejlődését. Mindez legjobban akkor érhető tetten, ha minden áldott nap szembe jön velünk a fejlődés.

...

Drága buszbérlet
Drága buszbérlet

A lánykori nevén tömegközlekedésnek hívott közösségi közlekedés finanszírozása nem csak a városunkban, de országszerte is el van baltázva.

...

OkosZebra - van jobb is
OkosZebra - van jobb is

Hónapokkal ezelőtt írtam egy bejegyzést arról, a nyíregyházi gyalogátkelőhelyek láthatósága nagyon-nagyon rossz. Sajnos a cikk írása után három napon belül két baleset is alátámasztotta a véleményemet.

...

Egy hét remény - 1956
Egy hét remény - 1956

Szilágyi Lászlót, Tomasovszky Andrást halálraítélték, 205 fő börtönbüntetést kapott, 107-et közbiztonsági őrizetbe, 72 főt rendőri felügyeletre, 344 főt bűnügyi nyilvántartásba vettek.

...

A Szeréna-lak névadója
A Szeréna-lak névadója

1911 júliusában nyílt meg Sóstógyógyfürdőn a Szeréna-lakként ismert, szegény sorsú gyermekek üdültetését szolgáló épület. Kiről lett elnevezve?

...

Megoldották?
Megoldották?

A nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban és környékén évtizedek óta probléma az autóval való parkolás. Nagyjából 17-18 éve a kórházba és a szakrendelésre járó betegek és hozzátartozók felfedezték a 2-300 méterre lévő NyírPlaza parkolóját.

...

Levél megyénk képviselőinek
Levél megyénk képviselőinek

  Tisztelt képviselő úr/asszony!  

 

 147.443 Forint! 

 

Ennyi volt a havi nettó átlagkereset Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2018. I. negyedévében. Az adatokat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tette közzé. Sajnos ezzel megyénk az abszolút sereghajtó az országban. Hajdúban, Borsodban, de még a sokszor lesajnált Nógrádban is jobban keresnek az emberek, mint nálunk – hogy Komárom-Esztergom vagy Győr-Moson-Sopron megyéről már ne is beszéljünk. ...

Propaganda a Jósavárosban
Propaganda a Jósavárosban

A Nyíregyházi Napló hetente megjelenő ingyenes újság. Már 2010 előtt is a városháza propagandalapja volt, de az utóbbi 3-4 évben hihetetlen méreteket öltött benne az egyoldalú tájékoztatás és a manipuláció. A tavaszi országgyűlési választás előtt a jelöltek 500 karaktert kaptak, hogy bemutatkozhassanak és a programjukat ismertessék. Csak ebben az évben a fideszes jelölt, dr. Szabó Tünde április elejéig 51 említést, 24 fényképes beszámolót és két ...

Szent István ünnepére
Szent István ünnepére

 

Augusztus 20-án ünnepeljük az ország születésnapját. Ilyenkor sok-sok politikus áll ki a közönség elé a különböző ünnepségeken, és mindannyian megpróbálják megfejteni, hogy vajon mi mindent üzen a mai kornak Szent István. Általában valahogy mindig pont valami olyat üzen, ami az aktuális kormányzati propagandának megfelel.

...

Sóstói futópálya?
Sóstói futópálya?

2014-ben írtam már egy bejegyzés t az akkor még tervezés alatt lévő Sóstói futópályáról, amit a tó köré építettek. Az akkori három ajánlat ból az 1 méter széles rekortán pálya lett a nyertes. Rekortán pályát ígértek a futóknak, de valami egészen mást kaptak.

...

100 éve halt meg - Jósa András
100 éve halt meg - Jósa András

Dr. Jósa András volt megyei főorvos, Szabolcs megye és a Nyírség büszkesége 1834. XI. 30 -án született Nagyváradon. Eredményekben és eseményekben gazdag 84 életévéből szeretnénk egy kis betekintést nyújtani olvasóinknak. Kocsár Ivett írása.

...

Vidd haza, azaz nyilvános WC-k a városban
Vidd haza, azaz nyilvános WC-k a városban

Hosszas keresgélések után sem találtunk olyan jogszabályt, ami előírná, adott lakosságszámhoz hány nyilvános WC-t kell üzemeltetnie egy településnek. Nyíregyházán 120 ezer ember lakik, a belvárosi nyilvános WC-k száma egy (1) darab.

...

NYÍRVV vezető lakat alatt?
NYÍRVV vezető lakat alatt?

Először nem jogerősen 3 év börtönbüntetéssel sújtotta a Nyíregyházi Törvényszék a megyeszékhelyi NYÍRVV Kft. korábbi ügyvezetőjét és két társát hűtlen kezelés bűntette miatt. A vége jogerősen két év lett. Tudják, a Nyíregyházi Törvényszék a Bocskai utcán van! :)

...

Kvancellár
Kvancellár

Fideszes (oktatás?) politika !

27503861_1983613431855800_7725805252320776143_o.jpg

Aki kíváncsi arra, hogyan lesz egy egyszerű tanárból mindenható, teljhatalmú diktátor, annak szolgáljon tanúságul e történet. Dr. Kvancz József jól ismeri a számokat. Önmagában ez nem vezet egyenes úton át a kancellári székig, de politikusok titkait ismerve megnyíltak az ajtók előtte. Don Kvancz sokakat tanított a Nyíregyházi Egyetem jogelőd intézményében a gazdaságtudományi kar on, aminek később kari dékánja is lett. ...

Momentum Nyíregyháza

Nyíregyházát érintő lapszemle, kiemelt hírek. A neten fellelhető, városunkkal kapcsolatos, helyben elhallgatott hírek.

Kategóriák