Karácsonyi forgatagi fordulatok

A nyíregyházi Karácsonyi Forgatagban nem árusíthat bárki? Vannak árusok, akik diktálnak?

af5.jpg

Egy helyi fiatal vállalkozó évek óta árusít a heteken át tartó vásáron. Jó minőségű tokaji borokból és egri vörösből készülnek a forralt borai. Ezt fontos megemlíteni, mert a forralt borok többségének alapanyaga csapnivaló lőréből van, agyonfűszerezve, hátha elnyomja a pocsék ízt. Jó forralt bort csak jó alapanyagból lehet készíteni. Ennek a helyi vállalkozónak ebben az évben ne keressük a borait a vásáron!af0.jpg

A vásárra időben kell jelentkezni a Nyíregyházi Városüzemeltetési és Vagyonkezelő Kft-nél. Rutinos résztvevőként már szeptemberben érdeklődött a lehetőségekről, de nem kapott választ. Októberben megkérdezték, hogy saját büfékocsival részt tudna-e venni a vásáron, mert szabad faház már nincsen. Négy óra elteltével adott választ, hogy sikerült büfékocsit szerezni, menne a vásárra. Ekkor viszont már azt a tájékoztatást kapta, hogy azzal sem vehet részt. A döntést nem indokolták.

Levélben kerestem meg a NyírVV-t, a szervező céget én is. Sajnos válasz nem érkezett, pedig tájékoztattam őket, hogy cikket fogunk írni és érdekel az ő álláspontjuk is. Miért is kellene a kérdéseinkre válaszolnia olyannak, akit mi fizetünk? Átvették a vezér retorikáját, most legalább időszerű lenne Orbán válasza: "Boldog Karácsonyt!"

Egészen az idei évig pályázni kellett az árusító helyekre. Részlet a pályázati kiírásból, mi szerint döntöttek eddig:

kv.jpg

Az utolsó mondat a lényeg jelen esetben. Előnyben részesítik a helyi vállalkozásokat. Ebből gondolhatjuk, hogy a helyi boros cég azért szorult ki, mert egy másik helyi boros cég kapott helyet faházzal együtt. Nos, nem így van. A Badacsonyból ideérkező Léránt Károly pincészete lesz az egyik árus, akinek jutott faház is, nem pedig a nyíregyházi vállalkozó.

Az ügyben a nyíregyházi vállalkozó megkereste a NyírVV ügyvezetőjét, Ignéczi Csabánét és a polgármestert is. Választ természetesen nem kapott.

Az alábbiak érdekelnek bennünket:

  • Miért nem volt pályáztatás?
  • Mi alapján döntöttek a jelentkezők között?
  • Igaz-e, hogy Király Józsefnek az indokoltnál nagyobb beleszólása van az előbbi két kérdésbe?

Utóbbit miért is feszegetjük? Bizonyítékunk nincsen rá, csak hallomásból, több megkeresésből informáltak bennünket, hogy beleszólása van abba, ki kaphat faházat, azt hova tegyék. Ők az idén is 2-3 hatalmas standdal települnek ki, ezt már most láthatja, aki arra jár. Ki ez az ember? Király József, az éppen felszámolás alatt álló Karnevál Express Kft. tulajdonosa. Adószámát törölték. A vidámparki szolgáltatást nyújtó cég az idén a forgatagi kisvasútat is üzemelteti, melyet részben a Városháza fizet. Király úr egy hasonló céget már jégre tett, a Nyírségi Karnevál Bt.-t.

Tavaly legalább 3-4 standdal ő volt jelen, melyeket a FB oldalára fel is töltött.

k3.jpg

ki1.jpg

ki2.jpg

k4.jpg

2014-ben az MSZP-DK-PM-EGYÜTT jelöltjeként indult a városban a 14. választókörben. A fideszes mögött másodikként végzet, a közgyűlésbe nem jutott be.

források: valasztas.hu, nyirvv.hu, szon.hu, facebook.com, partnercontrol.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://nyiregyhaza2019.blog.hu/api/trackback/id/tr5814386776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Momentum Nyíregyháza

Nyíregyházát érintő lapszemle, kiemelt hírek. A neten fellelhető, városunkkal kapcsolatos, helyben elhallgatott hírek.

Kategóriák