Nem csak az oktatás kötelező

Nem először fordul elő, hogy a Nyíregyházi Egyetem hallgatóinak kötelező részt venniük állami vezetők előadásain is. Ismét becsúsztattak hozzánk egy levelet.

Amikor állami vezető, fideszes potentát érkezik a Nyíregyházi Egyetemre előadást tartani, a dolgozóknak küldött körlevelek szerint minden hallgatónak kötelező részt vennie rajta. Ha mégsem mennek el, a szankciókról nem írnak, de az alábbi levél szerint mindenkit regisztrálnak, így nyomon követhető lesz a dolog. Belépésnél igazoltatás, és egy pipa a név mellett. A lista sorsa később mi lesz, azt nem tudjuk.

A levelet jogi okok miatt egyben nem közölhetjük, részleteket igen. A színes kiemelések tőlem származnak.

"Magyarország köztársági elnöke dr. Áder János a Nyíregyházi Egyetemre látogat, és 2018. november 16-án péntek 12.00-tól a Bessenyei Aulában a fenntartható fejlődés témakörben szakmai előadást tart.
Erre a különleges eseményre tisztelettel hívjuk meg minden munkatársunkat.
Elnök úr előadását szigorú biztonsági intézkedések előzik meg, így kérjük minden munkatársunkat és a hallgatókat, akik részt kívánnak venni a rendezvényen, hogy előzetesen regisztrálják magukat.
Tájékoztatjuk, hogy regisztráció nélkül nem lehet részt venni a rendezvényen!
Kérjük a rendezvényre való belépéshez a személyi igazolványát mindenki hozza magával! A beléptetés 11 órakor kezdődik, szigorú biztonsági ellenőrzés mellett!
- A munkavállalók regisztrálása az egységvezető feladata, melyben összegyűjti és regisztrálja az egység előadáson részt vevő kollégáit.
- A hallgatók regisztrálása valamennyi oktató feladata. Minden oktató köteles az elkövetkező héten az óráira vinni a regisztrációs ívet, melyre az előadás iránt érdeklődő hallgatók feljelentkezhetnek.
Azok a hallgatók, akiknek pénteken órájuk van, az óratartás keretében kötelesek az előadáson részt venni!
Tisztelettel kérjük az oktatókat, hogy a levelezős és szakirányú továbbképzéses hallgatókat is tájékoztassák és regisztrálják! A regisztrációs ívek összesítése és határidőre való elküldése az egységvezető feladata és felelőssége!
Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Köztársasági Elnök Úr elfogadta a felkérésünket, ezért tisztelettel kérem a kollégákat, hogy minél több kolléga és hallgató (akiknek nincs pénteken órájuk, azok is) vegyen részt az előadáson, és tegyen meg mindent  a rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében!

Ez egy hivatalos levél, melyet a Nyíregyházi Egyetem minden dolgozója megkapott. Dr. Áder János jön előadást tartani olyan szigorú biztonsági intézkedések mellett, melyet maga Putyin is megirigyelhetne. Az oktatókat kötelezik arra hogy az oktatás helyett az óra keretében a hallgatókat regisztrálják, akik szeretnének részt venni az előadáson, mely kötelező. Ez több szempontból is aggályos, elsősorban morális szempontból, másodsorban jogi szempontból. Milyen jogon kötelezik a diákokat arra, hogy megjelenjenek egy előadáson? Illetve milyen jogon igazoltatják őket? Esetleg attól tartanak hogy senki, vagy nagyon kevesen jelennének meg az előadáson? Sajnos ez nagyon is elképzelhető. Az eddigi hasonló rendezvényeken a dolgozókat levélben kötelezték arra hogy megjelenjenek, például a Paks 2 előadáson, de mivel a dolgozók felháborodtak azon hogy az amúgy is sok teendőjük mellett még előadásra menjenek, ezért levélben már nem kötelezik Őket. De nem kell félni, szóban biztos fogják. Annyira szomorú amikor egy diák azért megy a Nyíregyházi Egyetemre hogy tanuljon, és erre most úgy érezheti magát mint a katonaságnál, parancsszóra ugráljon. Mivel pénteken déltől van az előadás, az egyetem tele lesz levelezős hallgatókkal, köztük sok olyan ember van aki szabadságot vesz ki azért hogy részt vegyen a konzultációján. Illetve ha még fizetős is. Oktatás helyett hallgathatja Áder Jánost. És hogy ehhez hogy áll az egyetem vezetése? A levél utolsó mondata minden elmond erről.

r5.jpg

r2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nyiregyhaza2019.blog.hu/api/trackback/id/tr3814357697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Momentum Nyíregyháza

Nyíregyházát érintő lapszemle, kiemelt hírek. A neten fellelhető, városunkkal kapcsolatos, helyben elhallgatott hírek.

Kategóriák