Megoldották?

A nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban és környékén évtizedek óta probléma az autóval való parkolás. Nagyjából 17-18 éve a kórházba és a szakrendelésre járó betegek és hozzátartozók felfedezték a 2-300 méterre lévő NyírPlaza parkolóját.

A kórház belső részein összesen 241 db parkolóhely volt. Az intézmény évente 80 ezer fekvő- és 2 millió járóbeteget fogad. Többségük nem egyedül jön, számolhatunk hozzátartókkal, látogatókkal. Emiatt a környék minden utcája dugig volt autókkal, a helyzet kezdett kezelhetetlenné válni. A szomszédos utcákban 192 parkolóhely van.

Emiatt munkanapokon a pláza parkolója mindig tele volt, szabad hely alig akadt. Ingyen volt, közel volt. Egy idő után a tulajdonosok és üzletek bérlői ezt megelégelték. Szerették volna, ha csak azok állnak ott meg, akik hozzájuk jöttek. Egy éve léptek az ügyben. Fizetőssé tették a parkolást. Az emberek morgolódtak, de megértették. A kórháznak lépnie kellett és heteken belül bejelentette, parkolóház épül a területén.

361 db új parkolóhely létesült a gyógyintézmény területén, nettó 448 millió forintból.

1535538506.jpg

Fotó:Szarka Lajos

Ne tagadjuk, szükség volt rá. Az ember, amikor kórházba siet, nem szeret még a parkolás miatt tíz perceket körözni a kórház körül. Ami viszont mellbevágó és szerintem továbbra is a NyírPlaza parkolójába fogja az embereket irányítani, azok az árak.

Kórházi parkolás NyírPlaza parkolás
Első 30 perc ingyen ingyen
Első 1 óra 400.- Ft. ingyen
Első 2 óra 800.- Ft. 200.- Ft.

 

Nem szeretnék a fejükkel gondolkodni, mi indokolta ezeket az árakat. Vitkai Éva sajtószóvivő azt nyilatkozta: "A kórházak parkolási díjtételeit megtekintve a Jósa András Oktatókórházban fizetendõ díjtétel országos szinten alacsonynak mondható. A nagyobb kórházakban, klinikákon általában ingyenes az elsõ negyed- vagy fél óra, ez után azonban több száz forinttól akár 1000 forintig is terjedhet a parkolási díj."

Igazán megnyugtató, hogy másnak még rosszabb. Igazi érv, igazi magyarázat a feltett kérdése. Köszönjük, Emese! Illetve Éva.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyiregyhaza2019.blog.hu/api/trackback/id/tr3114224689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Momentum Nyíregyháza

Nyíregyházát érintő lapszemle, kiemelt hírek. A neten fellelhető, városunkkal kapcsolatos, helyben elhallgatott hírek.

Kategóriák