Propaganda a Jósavárosban

A Nyíregyházi Napló hetente megjelenő ingyenes újság. Már 2010 előtt is a városháza propagandalapja volt, de az utóbbi 3-4 évben hihetetlen méreteket öltött benne az egyoldalú tájékoztatás és a manipuláció. A tavaszi országgyűlési választás előtt a jelöltek 500 karaktert kaptak, hogy bemutatkozhassanak és a programjukat ismertessék. Csak ebben az évben a fideszes jelölt, dr. Szabó Tünde április elejéig 51 említést, 24 fényképes beszámolót és két címlapot kapott. Mindenki más egyetlen bélyegképet és pár sort. 

Ez a lap hónapok óta azzal van tele, a város minden pontján folyik a munka, utak, járdák újulnak meg, játszóterek, kondiparkok szépülnek. A játszótér felújítással kapcsolatos túlárazások hírei évek óta keringenek a levegőben. Mivel minden szépen le van papírozva és arra sincs semmi bizonyíték, hogy a játszótereket építő cég vezetője rokona dr. Kovács Ferenc polgármester sofőrjének, ezért ezt a szálat nem is feszegetnénk. Egy korábbi bejegyzésünk miatt már feljelentették belső informátorunkat.

Azt érdemes építtetni, amiből le lehet vonni az "alkotmányos költségeket". A meglévő sportpályák karbantartása nem nagy üzlet, erre nem is fektetnek hangsúlyt. Nyíregyháza egyik legnépesebb településrésze a Jósaváros. Klasszikus panel lakótelep. 1972-ben kezdték építeni és mindössze 6 év alatt el is készült a debreceni házgyári panelekből  felépített városrész. Az akkori városvezetés megkönyörült rajtunk és Ságvári, Szamuely, Zalka Máté helyett a városért tényleg dolgozó Jósa Andrásról nevezte el. A nagyjából 8000 főt számláló városrész több óvodát, bölcsődét, iskolát, orvosi rendelőt, postát foglal magában.

Játszóterek a Jósavárosban

Játszóterek újulnak meg. Igaz, a városban lévő 97-ből 5 év alatt 30 db-ot sikerült renoválni, azaz évi 6 db-ot. A túlárazásokat figyelembe véve ez is szép összeg lehet. Kb. évi 120 millió forint. A legutóbbi átadásán készült két propaganda fénykép és utána egy rövid videó, hogy hol érhető tetten a manipuláció.

jt-k.jpg

Fotó: Szarka Lajos, dr. Szabó Tünde házifotósa

jt-2.jpg

Fotó: Szarka Lajos 

Emellett a többi játszótér, amik már nem férnek bele a hírekbe.

20180107_124507.jpg

20180107_122931.jpg

A Városháza szavahihetősége tetten érhető máshol is, arról egy későbbi bejegyzésben fogok említést tenni.

 

Sportpályák a Jósavárosban

Gondoltak a focizni, kosarazni vágyó gyerekekre is. Az építésekor. 40 éve. Azóta a focipályákra láthatóan nem költenek, nem tarják őket karban, szinte használhatatlanok. A salakkal leszórt pályákon bokáig, térdig érő gaz, a szárazság miatt most kórók. A betonpályák 2-3 méterenként felpúposodtak 6-10 cm magasan. Itt megtörtek, a törésekben gaz terem. Nem tudom, ismerve a mai fiatalokat, egyáltalán használnák-e, de ez így gyalázatos állapotokat mutat.

sp9.jpg

sp8.jpg

Ez eredetileg salakpálya, de a természet lassan visszahódítja.

sp7.jpg

Ha fekete-fehérre festjük, sakkozhatnánk rajta.

sp5.jpg

Egy másik salakos pálya.

sp4.jpg

Itt legalább kialakult egy ösvény

sp2.jpg

Csoda, hogy a kapu még megvan.

sp1.jpg

A legjobb állapotban lévő jósavárosi sportpálya.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyiregyhaza2019.blog.hu/api/trackback/id/tr7114192053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Momentum Nyíregyháza

Nyíregyházát érintő lapszemle, kiemelt hírek. A neten fellelhető, városunkkal kapcsolatos, helyben elhallgatott hírek.

Kategóriák