Vidd haza, azaz nyilvános WC-k a városban

Hosszas keresgélések után sem találtunk olyan jogszabályt, ami előírná, adott lakosságszámhoz hány nyilvános WC-t kell üzemeltetnie egy településnek. Nyíregyházán 120 ezer ember lakik, a belvárosi nyilvános WC-k száma egy (1) darab.

wcnyh.jpg

Google Térkép, Utcanézet

Ezt az önkormányzat üzemelteti, vagy éppen nem. Van még egy a város szélén, az erdőben és kint Sóstón. Szabó Edina, a NYÍRVV szóvivője 2017-ben ezt nyilatkozta a témával kapcsolatban:

"Nyíregyházán négy nyilvános WC mûködik. Van egy Sóstón, a nagy játszótér közelében; egy az olvasó által említett Erdei Tornapályán; egy másik a Bujtoson, a belsõ körúton; illetve a negyedik a Hõsök terén, a régi villamosnál. Szabó Edina hangsúlyozta, a Sóstón, az Erdei Tornapályán, valamint a Bujtoson lévõ nyilvános mosdók a kirándulóhelyek látogatottságának, a lakosság igényeinek megfelelõen üzemelnek, de ezeket újra kinyitják és elõreláthatóan április elsejétõl késõ õszig használhatóak lesznek. A Hõsök terén lévõ mellékhelyiség pedig mindig a városi rendezvények ideje alatt tart nyitva. Hozzátette: valamennyi illemhely térítés nélkül vehetõ igénybe."

Ezt is mondta:

"A bevásárlóközpontok, nagyáruházak, vendéglátóhelyek és közintézmények többsége lehetővé teszi a mellékhelyiségek használatát, melynek köszönhetően átalakultak a használati szokások. A Hősök terén található nyilvános illemhely ezért a városi rendezvények ideje alatt üzemel, egyéb időszakokban a mosdó kihasználatlan, ezért zárva van."

Tehát ha jól értem, a Városházára berohanhatok, ha éppen a hidegverítékes, görcsölős, percekig nem tartogatható cifrafosás elkap a főtéren. Azt ne próbálják elhitetni velem, hogy bármelyik vendéglátóhelyen szívesen fogadnak egy 10-15 fős turistacsoportot, akik Nyíregyháza nevezetességeinél nem izzadták ki magukból a felesleget. A McDonald's sem véletlenül tett kóddal nyitható ajtót a vécéjére.

Mondjuk ki, macerás ez a nyilvános WC az önkormányzatnak, inkább mindenki vigye haza. Vagy a Városházára.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyiregyhaza2019.blog.hu/api/trackback/id/tr2014094255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Momentum Nyíregyháza

Nyíregyházát érintő lapszemle, kiemelt hírek. A neten fellelhető, városunkkal kapcsolatos, helyben elhallgatott hírek.

Kategóriák